Yakın zamanda Gönderiler

SON HABERLER

Nefis bir Yunan lezzeti: Portokalopita tarifi...

Nefis bir Yunan lezzeti: Portokalopita tarifi...

Yunan mutfağından, bol portakallı ve portakal şerbetli nefis tatlılar,

 Ã¶zellikle baklava yufkasıyla yapılan versiyonlarıyla Yunanistan'ın 

tüm pastanelerinde sıkça bulunur. Yunanlılar için geleneksel

 sayılan bu yoÄŸurtlu tatlı, taze portakal ve tarçın aromalarının 

birleşmesi ile adeta bir şölene dönüşüyor.

Nefis bir Yunan lezzeti: Portokalopita tarifi...

Bu şerbetli kekin harikulade tadı, portakalın ve tarçının mükemmel uyumundan gelmektedir. Portokalopita, yapımı kolay olmasına

 raÄŸmen, doÄŸru içerik oranlarıyla nihai sonuca ulaÅŸmak önemlidir. 

Genellikle dondurma veya yoÄŸurt ile servis edilir. Peki, bu lezzetli 

Yunan tatlısı nasıl yapılır? Ä°ÅŸte Portokalopita tarifi...

Nefis bir Yunan lezzeti: Portokalopita tarifi...

PORTOKALOPÄ°TA TARÄ°FÄ°

Malzemeler:

400 gram baklava yufkası

4 adet yumurta

180 gram toz ÅŸeker

250 gram yoÄŸurt

250 ml. sıvı yağ

2 adet portakal kabuÄŸu rendesi

1 adet portakal suyu

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

250 gram toz ÅŸeker

250 ml. su

2 adet portakal

1 adet çubuk tarçın

2 yemek kaşığı bal

Nefis bir Yunan lezzeti: Portokalopita tarifi...

PORTOKALOPÄ°TA YAPILIÅžI

Şerbet için su,şeker,portakalın kabukları ve sularını ufak bir

 tencereye koyup karıştırın. İçine tarçın çubuÄŸuda ekleyip 5 

dakika kaynatın ve süzün.

Süzdüğünüz ÅŸerbete balı da ekleyip karıştırın ve oda sıcaklığında 

bekletin.

Baklava yufkalarını tek tek geniş bir tepsiye büzdürüp yerleştirin

 ve sıcak fırında (150-170 derece) 10-15 dakika kuruyana kadar 

bekletin.

Yufkalar kururken geniş bir kasede yumurta,şeker,yoğurt,sıvı

 yaÄŸ,portakal kabuÄŸu rendesi,portakal suyu,vanilin ve kabartma 

tozunu çırpma teli ile karıştırın.

Yufkalar kuruyunca fırından alın ve avucunuzda sıkarak sıvı 

harcın içine ufalayın.

Yufkaların hepsini harçla iyice karıştırp yumuşayana kadar bu

 iÅŸleme devam edin.

Geniş bir fırın tepsisinin tabanını yağlayıp ince bir katman halinde

 de unlayın.

Harcı tepisye döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri 

ve kanarları kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.

Fırından çıkan sıcak kekin üzerini bıçakla bir kaç yerden delik 

açıp şerbetin hepsini üstüne dökün.

Tatlı şerbeti çekip oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyin,

arzu ederseniz portakal dilimleriyle süsleyip servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok